År 2020

COVID-19

AFLYSNING: Grundet regeringens opfordring til at udvise rettidig omhu og passe på hinanden, udsætter vi vores planlagte arrangementer for resten af marts og april samt 5. maj.

Arrangementerne vil blive gennemført så snart det vil være muligt.

Slægtscafé på Hovedbiblioteket

Den første tirsdag i måneden kan du få hjælp til til din slægtsforskning.

Medlemmer af Slægtshistorisk Forening Guldborgsund vil være til stede

for at hjælpe dig, efter princippet hjælp til selvhjælp. - Mød op i lokalet ved siden

af glassalen:

Tirsdage den: 5. maj, 4. august, 1. september, 6. oktober, 3. november og 1.

december 2020 - alle dage 14-16.

14. marts 2020 - onsdag den 3. juni 2020 kl. 18,30-20,30 - NB: bemærk - ændret dato og tidspunkt
Perlestikkerbogen v/Heidi Peffer
Perlestikkerbogen er en håndskreven kirkebog og regnskabsbog skrevet af en yngre mand ved
navn Anders Pedersen Perlestikker. Anders var præst i Nakskov i begyndelsen af 1600-tallet
og han skrev i bogen fra 1617 til 1626. Vi er på Christian d. 4’s tid. Bogen regnes for at være
Danmarks næstældste kirkebog og den er helt unik.
Herefter generalforsamling, dagsorden ifølge vedtægterne.

18. april 2020 - lørdag den 1. august 2020 - NB: bemærk - ændret dato
FamilySearch v/Bodil Grove (FU)
Vi skal ved dette foredrag blive klogere på:
● Hvordan vi søger efter personer og kilder
● Hvordan vi uploader GEDCOM-filer
● Direkte samarbejde med diverse slægtsprogrammer, der tages udgangspunkt i
slægtsprogrammet Legacy
● Hvordan billeder, dokumenter og andre erindringer kan gemmes i Familysearch
Salg af gæstekort ved indgangen kr. 50,00.
BEMÆRK: Holdes i Pentagonsalen, Sophieskolen, Merkurs plads 4, Nykøbing, Kl. 10.00-12.00.

18. april 2020 - lørdag den 1. august 2020 - NB: bemærk - ændret dato

Fri leg med egne aner i FamilySearch.

Foredragsholderen Bodil Grove Christensen bliver og leger med os, og hun har inviteret et par venner med.

BEMÆRK: Dette arrangement er udelukkende for medlemmer af foreningen, hertil kræves tilmelding på:

info@slaegtshistoriskforeningguldborgsund.dk

BEMÆRK: Holdes i Pentagonsalen, Sophieskolen, Merkurs plads 4, Nykøbing, Kl. 13.00-15.00.

28. maj 2020

Sommerudflugt – kl. 17,00-20,30

til Psykiatrisk Museum Oringe, Færgegårdsvej 15, 4760 Vordingborg med efterfølgende fælles spisning på restaurant Snekken, Nordhavnsvej 32, 4760 Vordingborg.

Pris 170,00 kr. pr. deltager for guidet rundvisning på Psykiatrisk Museum samt menu på Restaurant Snekken. Drikkevarer afregner men selv.

Pris uden mad 70,00 kr. pr. deltager.

Max 35 deltager – tilmelding nødvendig for deltagelse efter først til mølle princippet, senest den 9. maj til:

info@slaegtshistoriskforeningguldborgsund.dk

med indbetaling på Slægtshistorisk Forening Guldborgsunds konto i Nordea (kontonr. oplyses efter tilmelding).

BEMÆRK: Dette arrangement er udelukkende for egne medlemmer.

26. september 2020
Køenhavns Stadsarkiv v/Eric Kann (FU)
Folketællingernes lakoniske meddelelse ”Født i København” er for mange slægtsforskere lig med kaos og uoverskuelighed. Selvfølgelig er der mange flere at vælge imellem i København, men dette til trods er det

på ingen måde umuligt at arbejde med aner fra hovedstaden.

24. oktober 2020
Ejndomsoplysninger v/Ivan Kondrup (FU)
Med udgangspunkt i Matriklen 1688 følges gårde og huse, med skiftende fæstere og ejere, så langt tilbage

i tiden som muligt, og frem til perioden med de første folketællinger.

21 november 2020
Brug af kort, billeder og Danmark set fra luften v/cand.mag. Mette Colding Dahl (FU)
Når de skriftlige kilder er udtømt, hvor søger man så ny viden til lokal- eller slægtshistorien? Mængden af historisk kort- og billedmateriale på internettet er vokset markant de seneste år, og det kan være en vanskelig opgave ikke kun at gennemskue, hvor man skal søge, men også hvordan man søger.

Foredragene holdes, hvis ikke andet er anført kl. 13,00 på

Kulturforsyningen, Musiksalen, Voldgade 1, 4800 Nykøbing F