År 2021

Slægtscafé på Hovedbiblioteket

Den første tirsdag i måneden kan du få hjælp til til din slægtsforskning.er

Medlemmer af Slægtshistorisk Forening Guldborgsund vil være til stede

for at hjælpe dig, efter princippet hjælp til selvhjælp. - Mød op i lokalet ved siden

af glassalen:

Tirsdage den: grund af Covid-19 er der endnu ikke nogen aftale.

Tilmelding er nødvendig og sker til Biblioteket.

16. januar 2021 - UDSAT på grund af Covid-19 til den 6. novermber 2021

DNA og slægtsforskning, v/Erik Kann (FU)
Er DNA løsningen på alle udfordringer i din slægtsforskning? På ingen måde. Men DNA er adgangsbillet til en masse konkrete og praktisk anvendelige muligheder i din slægtsforskning, muligheder der rækker langt videre end ”bare” at få procenttal på din asiatiske, afrikanske eller indokinesiske oprindelse. Foredraget tager dig med lige fra du bestiller dit DNA-test-sæt til du analyserer svarene. Det hele er lagt tilrette, så alle kan få praktisk glæde af en DNA-test.

Det bliver en aften med meget lidt genetik-fagligt og med rigtig meget om de praktiske muligheder for dig som slægtsforsker

19. januar 2021 kl. 19,00 - for medlemmer

E-foredrag  "I konflikt med loven"  ved Torben Albert Kristensen

Var vores forfædre så lovlydige, som vi går og tror? Ikke altid, og støder man på

kriminelle personer i sin slægtsforskning er det godt at vide, hvor man finder

flere oplysninger om deres forbrydelser. I dette foredrag vil jeg præsentere

nogle af de mest anvendelige kilder - både når man allerede ved, at der har fundet

noget ulovligt sted, og når man bare er nysgerrig på, OM der er sket noget ulovligt.

Linket vil være tilgængelig til den 2. februar 2021

13. februar 2021

Læge- og jordemoderarkiver, v/Torben Albret Kristensen (FU)

I læge- og jordemoderarkiverne kan vi finde materiale, som kan være af afgørende betydning, når vi slægtsforsker.
Jordemoderprotokoller indeholder oplysninger om fødsler (herunder fødselstidspunkter og fødslens varighed), børnene og mødrene (bl.a. antal tidligere graviditeter).
I vaccinationsprotokollerne kan vi finde oplysninger om, hvem der er blevet vaccineret hvornår, hvor gamle de var, og ofte også, hvem deres far var, og hvor de var født. Det kan hjælpe os til at identificere personer med almindelige navne.
Dødsattester fortæller om dødsårsager og i en del tilfælde også særlige omstændigheder omkring dødsfaldene.
Undervejs i foredraget vil foredragsholderen præsentere de enkelte kilder samt vise, hvordan man finder frem til dem.

13. marts 2021

Perlestikkerbogen v/Heidi Pfeffer.

Perlestikkerbogen er en håndskreven kirkebog og regnskabsbog skrevet af en yngre mand ved navn Anders Pedersen Perlestikker. Anders var præst i Nakskov i begyndelsen af 1600-tallet og han skrev i bogen fra 1617 til 1626. Vi er på Christian d. 4’s tid. Bogen regnes for at være Danmarks næstældste kirkebog og den er helt unik, da vi kommer helt tæt på nakskovitterne igennem optegnelserne om bl.a. dåb, vielser, syndsforladelser og begravelser i Nakskov.

24. april 2021

Foredrag: FamilySearch v/Bodil Grove (FU)

Vi skal ved dette foredrag blive klogere på:

• Hvordan vi søger efter personer og kilder.

• Hvordan vi uploader GEDCOM-filer.

• Direkte samarbejde med diverse slægtsprogrammer, der tages udgangspunkt i slægtsprogrammet Legacy.

• Hvordan billeder, dokumenter og andre erindringer kan gemmes i Familysearch.

Sted og tid:

Pentagonsalen, Sophieskolen, Merkurs plads 4, Nykøbing.

Kl.10.00-12.00

For medlemmer og gæster. Gæstekort købes ved henvendelse til: info@slaegtshistoriskforeningguldborgsund.dk

Kl. 13.00-15.00

Fri leg med egne aner i FamilySearch, medbring pc.

Vi er så heldige at Bodil, til dette arrangement, får hjælp fra den lokale menighed af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige.

BEMÆRK: Dette arrangement er udelukkende for medlemmer af foreningen, hertil kræves tilmelding til:

info@slaegtshistoriskforeningguldborgsund.dk

Foredragene holdes, hvis ikke andet er anført kl. 13,00 på

Kulturforsyningen, Musiksalen, Voldgade 1, 4800 Nykøbing F

Grundet Covid19 er tilmelding nødvendig på: info@slaegtshistoriskforeningguldborgsund.dk

Gratis for medlemmer. Gæstekort kr. 50,00 købes ved henvendelse på mail.

På grund af Covid-19 er der begrænset plads, derfor vil foredragene blive optaget, og vil herefter kunne ses på YouTube i en begrænset periode på ca. 14 dage.

Egne medlemmer vil få linket tilsendt umiddelbart før foredragene. Øvrige vil få tilsendt linket efter betalingen af gæstekortet.

Tidligere sæsoner:  som PDF

Til top