År 2021

Slægtscafé på Hovedbiblioteket

Den første tirsdag i måneden kan du få hjælp til til din slægtsforskning.

Medlemmer af Slægtshistorisk Forening Guldborgsund vil være til stede

for at hjælpe dig, efter princippet hjælp til selvhjælp. - Mød op i lokalet ved siden

af glassalen:

Tirsdage den: 7. september, 5. oktober, 2. november og 7. december 2021 - kl.

14,00-16,00 - samt - lørdage 9. oktober og 13. november 2021 - kl. 10,00-12,00.

Tilmelding er nødvendig og sker til Biblioteket.

19. august 2021 - kl. 19,00

Ordinær generalforsamling

Dagsorden ifølge vedtægterne. Tilmelding er nødvendig på: info@slaegtshistoriskforeningguldborgsund.dk

Aftenen vil IKKE blive streamet.

25. september 2021

Foredrag: Nye kilder til 1900tallet v/Per Andersen (FU)

Der er en rivende udvikling i de kilder, der bliver tilgængelige, og det gælder også slægtsforskning i 1900-tallet. Per Andersen har løst mange opgaver med at finde familie i 1900-tallet og kommer i dette foredrag med eksempler på løste familieproblemer og de kilder, der er blevet anvendt. Han kommer omkring kilder som dødsårsagsregisteret, brug af DNA og nye register til
danske kirkebøger. Per Andersen er forfatter til bogen "Find din familie - Slægtens gåder i 1900-tallet.

16. oktober 2021

Foredrag: Lægdsruller før 1788 og fra København efter 1833 samt søruller v/Torben Albret Kristensen (FU)

Lægdsruller fra perioden før 1788 kan være svære at lokalisere, og det er ikke sikkert, at de er bevaret, men når de er, kan de være et godt supplement til kirkebøger og skifter. Lægdsrullerne fra København kan være tidskrævende at gå til, da der er rigtig mange værnepligtige i dem (flere tusinde pr. årgang). Heldigvis er der hjælpemidler, der kan lette søgningen. I sørullerne (1802-1912) kan vi finde de værnepligtige, der var udskrevet til flåden. Sørullerne ligner lægdsrullerne, men der er vigtige forskelle, og sørullerne er generelt mere detaljerede end lægdsrullerne.

6. novermber 2021

DNA og slægtsforskning, v/Erik Kann (FU)
Er DNA løsningen på alle udfordringer i din slægtsforskning? På ingen måde. Men DNA er adgangsbillet til en masse konkrete og praktisk anvendelige muligheder i din slægtsforskning, muligheder der rækker langt videre end ”bare” at få procenttal på din asiatiske, afrikanske eller indokinesiske oprindelse. Foredraget tager dig med lige fra du bestiller dit DNA-test-sæt til du analyserer svarene. Det hele er lagt tilrette, så alle kan få praktisk glæde af en DNA-test.

Det bliver en aften med meget lidt genetik-fagligt og med rigtig meget om de praktiske muligheder for dig som slægtsforsker

27. november 2021

Foredrag: FamilySearch v/Bodil Grove (FU)

Vi skal ved dette foredrag blive klogere på:

• Hvordan vi søger efter personer og kilder.

• Hvordan vi uploader GEDCOM-filer.

• Direkte samarbejde med diverse slægtsprogrammer, der tages udgangspunkt i slægtsprogrammet Legacy.

• Hvordan billeder, dokumenter og andre erindringer kan gemmes i Familysearch.

Sted og tid:

Pentagonsalen, Sophieskolen, Merkurs plads 4, Nykøbing.

Kl.10.00-12.00

For medlemmer og gæster. Gæstekort til foredrag kan købes ved henvendelse til: info@slaegtshistoriskforeningguldborgsund.dk

27. november 2021

Kl. 13.00-15.00

Fri leg med egne aner i FamilySearch, medbring pc.

Vi er så heldige at Bodil, til dette arrangement, får hjælp fra den lokale menighed af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige.

BEMÆRK: Dette arrangement er udelukkende for medlemmer af foreningen, hertil kræves tilmelding til:

info@slaegtshistoriskforeningguldborgsund.dk

Foredragene holdes, hvis ikke andet er anført kl. 13,00 på

Kulturforsyningen, Musiksalen, Voldgade 1, 4800 Nykøbing F

Grundet Covid19 er tilmelding nødvendig på: info@slaegtshistoriskforeningguldborgsund.dk

Gratis for medlemmer. Gæstekort kr. 50,00 købes ved henvendelse på mail.

Alle foredragene streames.

På grund af Covid-19 er der begrænset plads, derfor vil foredragene blive optaget, og vil herefter kunne ses på YouTube i en begrænset periode på ca. 14 dage.

Egne medlemmer vil få linket tilsendt umiddelbart før foredragene. Øvrige vil få tilsendt linket efter betalingen af gæstekortet.

Tidligere sæsoner:  som PDF

Til top