Efterår 2018 / Forår 2019

Lørdag 17.november

Livshistorier - Fortæl om et liv så andre lytter v/cand.com i journalistik Liv Mygind

Kender du typen, som har rejst på de syv have, og som har mødt Elvis Presley, men som tager så mange mellemregninger med i fortællingen, at den alligevel bliver kedelig at høre?

Alle har en historie, der er værd at forevige. Især hvis den bliver fortalt scenisk og med stort nærvær. Foredraget handler både om, hvad man som menneske får ud af at fortælle sin livshistorie, men du får også konkrete redskaber til at folde din egen eller andres livshistorie ud.

Holdes i samarbejde med Folkeuniversitet.

Bemærk - Dette arrangement foregår på: sosu-skolen, lokale 232, Vestensborg Allé 78, 4800 Nykøbing F.

12. januar

Slægtsforskning i udlandet v/cand.mag. Torben Albret Kristensen. (FU)

Danmark er til alle tider blevet påvirket udefra, og derfor har de fleste af os også aner i ét eller flere fremmede lande.

Foredraget vil give en overordnet introduktion til slægtsforskning i vore nordiske broderlande Norge og Sverige samt Tyskland og USA. Det sidste fordi de fleste af os har slægtninge, der på et tidspunkt er udvandret dertil.

Der vil blive præsentere de væsentligste kilder og hjemmesider samt gode links til, hvor man selv kan søge videre.

16. februar

Arkivalier før kirkebogen v/Michael Dupont, Rigsarkivet

Før 1814 er rigtig mange kirkebøger gået tabt, og hvad gør man så, når man vil finde sine forfædre? Man kan bl.a. finde oplysninger om familieforhold i arkivalier som regnskaber, skattemandtal, lægdsruller, skifteprotokoller og fæsteprotokoller. Især kan regnskaber og skattemandtal være bevaret meget langt tilbage i tiden, og de er slet ikke så kedelige, som de lyder!

Hvad indeholder disse kilder, og hvordan bruger man dem? Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive besvaret. Desuden vil vi se nærmere på, hvordan man finder arkivalierne i Daisy og Arkivalieronline.

9. marts

Danske Slægtsforskere v/ Per Andersen, næstformand i DS.(FU)

Derefter ordinær generalforsamling

Danske Slægtsforskere er Danmarks landsdækkende forening for slægtsforskere med omkring 7.500 medlemmer. Foreningen driver en lang række aktiviteter og projekter og stiller et stort antal værktøjer til rådighed for slægtsforskere. Derudover varetager foreningen slægtsforskernes interesser over for Rigsarkivet og andre vigtige organer. Per Andersen, næstformand i Danske Slægtsforskere, fortæller om foreningen med hovedvægt på de mange ressourcer, som stilles til rådighed for slægtsforskere.

Foredragene holdes, hvis ikke andet er anført kl. 13,00 på Kulturforsyningen, Musiksalen, Voldgade 1,

4800 Nykøbing F

Gratis for medlemmer, gæstekort kr. 50,00

Øvrige aktiviteter.

Åbne værksteder, - for alle. Ikke medlemmer: kr. 50,00

Arbejdsgrupper, kræver medlemskab

Arbejdsgruppe Legacy.

Kræver medlemskab og tilmelding:

info@slaegtshistoriskforeningguldborgsund.dk

Tidspunkt: kl.

Sted: Møllebakkeskolen, Lokale 29, Nykøbingvej 196,

Horreby, 4800 Nykøbing F.

Arbejdsgruppe Lægdsrulle/Ejendomsoplysninger.

Kræver medlemskab og tilmelding:

info@slaegtshistoriskforeningguldborgsund.dk

Vi håber meget på medlemmer der har rimelig kendskab til lægdsruller

eller ejendomsoplysninger, og som har lyst til at hjælpe andre i gang,

også tilmelder sig.

Tidspunkt: kl.

Sted: Møllebakkeskolen, Lokale 29, Nykøbingvej 196,

Horreby, 4800 Nykøbing F.

Gotisk værksted ”Hjælp til selvhjælp”.

Er du udfordret af en tekst, der for dig ikke giver mening, fordi den enten

er skrevet med gotiske eller bare snørklede bogstaver. Så var det måske

en idé at prøve vores gotiske værksted, hvor vi efter bedste evne hjælper

hinanden. Vi arbejder efter princippet ”Hjælp til selvhjælp”.

Værkstedet kører som åbent værksted.

Er du ikke medlem af foreningen, sælges der gæstekort kr. 50,00

Sted: Sophieskolen, Lokale 4 i stuen, Merkur Plads 4, 4800 Nykøbing F,

Slægtscafé på Hovedbiblioteket

Den første tirsdag i måneden kan du få hjælp til til din slægtsforskning.

Medlemmer af Slægtshistorisk Forening Guldborgsund vil være til stede

for at hjælpe dig. - Mød op i lokalet ved siden af glassalen:

Tirsdage den: 4.december, 8. januar, 5. februar, 5. marts, 2. april og 7. maj,

alle dage 14-16