År 2019

12. januar

Slægtsforskning i udlandet v/cand.mag. Torben Albret Kristensen (FU)

Danmark er til alle tider blevet påvirket udefra, og derfor har de fleste af os også aner i ét eller flere fremmede lande.

Foredraget vil give en overordnet introduktion til slægtsforskning i vore nordiske broderlande Norge og Sverige samt Tyskland og USA. Det sidste fordi de fleste af os har slægtninge, der på et tidspunkt er udvandret dertil.

Der vil blive præsentere de væsentligste kilder og hjemmesider samt gode links til, hvor man selv kan søge videre.

16. februar

Arkivalier før kirkebogen v/Michael Dupont, Rigsarkivet

Før 1814 er rigtig mange kirkebøger gået tabt, og hvad gør man så, når man vil finde sine forfædre? Man kan bl.a. finde oplysninger om familieforhold i arkivalier som regnskaber, skattemandtal, lægdsruller, skifteprotokoller og fæsteprotokoller. Især kan regnskaber og skattemandtal være bevaret meget langt tilbage i tiden, og de er slet ikke så kedelige, som de lyder!

Hvad indeholder disse kilder, og hvordan bruger man dem? Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive besvaret. Desuden vil vi se nærmere på, hvordan man finder arkivalierne i Daisy og Arkivalieronline.

9. marts

Danske Slægtsforskere v/ Per Andersen, næstformand i DS (FU)

Derefter ordinær generalforsamling

Danske Slægtsforskere er Danmarks landsdækkende forening for slægtsforskere med omkring 7.500 medlemmer. Foreningen driver en lang række aktiviteter og projekter og stiller et stort antal værktøjer til rådighed for slægtsforskere. Derudover varetager foreningen slægtsforskernes interesser over for Rigsarkivet og andre vigtige organer. Per Andersen, næstformand i Danske Slægtsforskere, fortæller om foreningen med hovedvægt på de mange ressourcer, som stilles til rådighed for slægtsforskere.

April - dato ikke på plads

Nørdedag - beskrivelse følger senere.

For medlemmer.

23. maj

Familieudflugt Cortselitze gods v/ Godsforvalter Poul Schreiner Hansen - beskrivelse følger senere.

For medlemmer.

Polen v/Rita Tvangsø (FU) - beskrivelse følger senere.

DNA v/Jacob H. Green (FU) - beskrivelse følger senere.

Erik Kann (FU) - beskrivelse følger senere.

Foredragene holdes, hvis ikke andet er anført kl. 13,00 på

Kulturforsyningen, Musiksalen, Voldgade 1, 4800 Nykøbing F

Gratis for medlemmer, gæstekort kr. 50,00

Slægtscafé på Hovedbiblioteket

Den første tirsdag i måneden kan du få hjælp til til din slægtsforskning.

Medlemmer af Slægtshistorisk Forening Guldborgsund vil være til stede

for at hjælpe dig. - Mød op i lokalet ved siden af glassalen:

Tirsdage den: 4.december, 8. januar, 5. februar, 5. marts, 2. april og 7. maj

3. september, 1. oktober, 5. november og 3. december.

alle dage 14-16

Tidligere sæsoner: som PDF